Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не само хипермаркетите - имаме още идеи

28 август 2013, 11:56 часа • 15133 прочитания

Законодателно предложение за затваряне на хипермаркетите всъщност не било съвсем предложение, стана ясно от обясненията на заместник-председателят на Коалиция за България Спас Панчев в сутрешните блокове на БНТ и Нова телевизия.

Не се предавайте, другарю Панчев и не отстъпвайте пред натиска на соросоидите – аз силно се развълнувах от новината за затварянето на хипермаркетите в страната през уикенда и определено адмирирам тази идея. И тъй като аз самият и моите колеги в редакцията отдавна милеем за ценностите на пазарната икономика, то решихме да помогнем на управляващите, защото на тях трябва да им бъде даден още един шанс. Представяме ви нашият, чисто нов и невиждан план за съживяване на българската икономика и на обществото, който гарантирано ще доведе до просперитет за тази изстрадала земя.

Туристически сектор

Затварят се границите през почивните дни, националните празници и в периода 1 юни до 30 септември (да ги нямаме такива - на море в Турция, майски празници - в Гърция), за да могат българските граждани да преоткрият красотите на България, да насърчат все по-високия стандарт на обслужване в сектора и така ще се стимулира икономиката. Туризмът е стратегическа ценност за България и е редно да се направят най-после сериозни реформи!

Промишлено производство и търговски сектор

Директна помощ за промишленото производство и търговския сектор – забрана на производство на каквато и да е домашна зимнина – лютеница, туршии, кисело зеле, ракия. Последното може да доведе до леки обществени и социални вълнения, но те бързо ще отминат, когато хората разберат, че трябва да се даде шанс на управляващите. Освен това създаването, гледането и разработването на домашни селскостопански градинки, които не се използват за промишлено производство, също попадат под ударите на закона. Всичко необходимо ще се купува от магазините и така ще се стимулира икономиката.

Трудов пазар

Пълна забрана на събота и неделя като почивни дни, евентуално запазване само на националните празници и то, ако ръстът на икономиката позволява. Забраняват се и всякакви протести, демонстрации, паради, прайдове и т.н. събития, които разсейват гражданите от основната цел – себеотдаване и работа по 23 часа на ден (останалото време се отделя за тоалетна, храна и сън), за да може България да стане Икономическият тигър на Европейския съюз и така ще се стимулира икономиката.

Енергиен сектор

Под мотото „диверсификация на енергийните източници”. Половината стаи в един апартамент ще се осветяват с газови и бензинови лампи, другата половина – на ток и ВЕИ. Така ще се създаде необходимата среда за спасение на енергетиката и няма да потънем всички заедно, другарю Стойнев, и така ще се стимулира икономиката!

Транспортен и имотен сектор

Забрана на ходенето пеша, което пречи на градския транспорт. Приходите в този сектор ще скочат неимоверно и ще се стимулира обучението на кадри, което да доведе до висококачествена услуга. Отделно ще се стимулира покупката и използването на автомобили, както и потреблението на горива и така ще се стимулира икономиката.

Забранява се предаването на имоти по наследство, за да може всяко поколение да се учи на труд и да се развива строителния сектор и така ще се стимулира икономиката.

Финансова система

Абсолютно пълна забрана да се държат каквито и да е средства в брой вкъщи. Всички пари трябва да бъдат вложени в банка по желание, а ако не бъде направено – имуществото на нарушителя се конфискува. По този начин се постигат две цели – банките ни няма начин дори да си помислят да фалират, а и битовата престъпност силно ще намалее, даже ще изчезне, защото какво да крадат крадците по къщите на хората? А не на последно място - и така ще се стимулира икономиката.

Младото поколение и социалната система

Отговорност към младото поколение – пълна забрана „безотговорни родители” да организират сами детски партита, при това на детски площадки. Партитата се правят само в детски клубове при съответната справедлива и икономически обоснована цена, която предлага конкурентната среда на сектора. Ще има и ефект 2 в 1 – младите ще научават от ранна възраст стойността на парите и ще са наясно, че „не всичко е рози в този живот” – ако мама и тате лентяйстват и не работят, няма да има парти за рождения ден. Така дори децата ще стимулират родителите си да не забравят трудовите си задължения и така ще се стимулира икономиката!

Спорт и физическо възпитание

Забрана да се гледат и излъчват каквито и да е спортни събития по телевизията. Хората да отидат на стадиона, за да помогнат на любимите си клубове и спортисти и на икономиката чрез купуване на билети, свирки, фен артикули и всякакви други глезотийки, които някой ще трябва да произведе. Така хем ще имаме икономическо благоденствие, хем ще се постигне високо спортно майсторство от състезателите, а положителните емоции сред гражданите ще се умножат многократно. Освен това спортистите и отборите ни ще са много по-конкурентни на международна сцена и може да се очаква български футболен отбор да спечели европейски трофей в рамките на два-три сезона (заложен песимистичен сценарий заради съдиите) и така ще се стимулира икономиката!

Здравеопазване

Забрана на самолечение и продажбата на каквито и да е лекарства без рецепти. Всичко минава надлежно през личния лекар, а лекарства се продават само срещу рецепта и касова бележка от ДжиПи-то. Така постигнатата ударно повишена събираемост на средства в здравния сектор ще позволи да се отделят много повече пари за Фонда за лечение на деца в чужбина, за онкоболните и дори може да останат пари за построяване на собствени медицински центрове – с обща и специализирана насоченост, в населени места, които имат нужда от тях и така ще се стимулира икономиката!

Социалният аспект на реформите в здравеопазването ще бъде допълнен с тоталната забрана на използване на презервативи, спирали и т.н контрацептиви. Така демографската криза ще бъде решена, а отделно ще има и повече работна ръка и така ще се стимулира икономиката.

Подкрепа за културата

Пълна забрана на излъчване на каквито и да е филми по телевизията – филмите остават право и задължения само за киносалоните. Ще се направи и целево разделение – създават се киносалони, които ще излъчват само турски сериали и сапунени опери, киносалони само за трилъри и криминални сериали, киносалони само за комедии, кина само за анимация и кина само за пълнометражни филми. Така ще има гарантирани приходи за всички в индустрията и опасността от фалит ще остане в миналото, като нито една световна и междугалактическа икономическа криза няма да има шанс да застраши българското икономическо чудо и така ще се стимулира икономиката.

Битката с монополите

Пълна забрана на каквито и да е вериги за бързо хранене от чужбина – изключение се прави единствено за дюнерите, тъй като те са важен аспект от нашата външна политика и от глобалната война с тероризма. Въвежда се и режим на водата – три денонощия и половина без вода, за да се стимулира купуването на минерална животворна течност и така ще се стимулира икономиката. За малко да забравим – ще бъдат наказани и недобросъвестните концесионери, които изсмукват кръвчицата на отрудения български народ и така ще се стимулира икономиката.

Със сигурност този план не е достатъчно мащабен, но тъй като страната е в криза, редно е да се обърне внимание на най-належащото. Надяваме се помощта ни да бъде високо оценена от правителството, което показа, че обръща възможно най-голямо внимание на гражданите и медиите, и ако видим бърза реакция и действия по посочените точки, ще продължим с реформата в ДАНС и МВР!

Автори: Десислава Ушатова, Ивайло Ачев, Евгения Гигова, Десислава Мирчева

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес