Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Видин получи почетния знак на Съюза на слепите в България и юбилейна грамота

07 януари 2022, 11:16 часа • 1537 прочитания

Д-р Цветан Ценков беше отличен за принос в развитието на организацията, както и за социалното приобщаване на хората със зрителни увреждания и повишаване качеството на техния живот. Почетните знаци бяха връчени от представители на Териториалната организация на Съюза на слепите в България – председателя Радославка Иванова и Борислав Ванков. Това стана на финала на събитието за награждаване на участниците във фото предизвикателството „Коледен Видин“.

„През 2021 година се навършиха 100 години от създаването на Съюза на слепите в България. Във връзка с този наш юбилей наградихме редица институции и личности, които са допринесли за съществуването на организацията, за нашето по-лесно адаптиране в рамките на града, общината и държавата. И съм много горд да съобщя, че един от наградените е кметът на Община Видин“, каза Борислав Ванков. Той подчерта, че и като лекар, и като човек д-р Ценков винаги се отнася с разбиране към проблемите на незрящите. „Сигурен съм, че ако преди няколко години той беше кмет на Общината, по този ремонтиран площад щяха да бъдат създадени условия хората със зрителни увреждания да се движат спокойно. За съжаление, това не стана така. Но сега в негово лице и в лицето на администрацията намираме пълно разбиране и подкрепа, за което най-искрено благодарим“, каза още Ванков.

Кметът д-р Ценков благодари за оказаната чест. Той увери, че и занапред ще съдейства според възможностите си за по-добрата интеграция в обществото на хората с увредено зрение.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес