Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Видин дари лични средства за кампанията "Подари щастие"

25 април 2019, 13:25 часа • 1176 прочитания

Лично дарение от  Огнян Ценков, кмет на Община Видин получи  Десислава Николова, която е родом от Видин, но работи от години за  каузата закупуване на кувьози за недоносени бебета, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Младата жена е автор на книгата бестселър „Щастлива и красива бременност като моята“, която през последните две години придоби голяма популярност. „Винаги съм подкрепял младото поколение и видиначани неведнъж са показвали силата на борбения дух, който притежават. Продължавай все така смело да сбъдваш мечтите си“, пожела Ценков.

Според Десислава мотивицията ѝ да помага на хората я води до решението да напише своята първа книга. Всички събрани пари от нейната продажба са предназначени за кувьози за недоносените бебета. Статистиката сочи, че всяка 3-та жена абортира и всяко 10-то дете се ражда недоносено. До момента постъпилите средства по сметката на проекта от дарения и продажба на книгата "Щастлива и красива бременност като моята" са 3 541 лв. В навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово Десислава Николова ще подпомогне и неонтологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ – Видин.

Кметът на Видин прави поредното си месечно дарение вече четвърта година, като подпомага млади хора и деца от Общината в името на благородни и хуманни каузи.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес