Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Времената се промениха, Гешев може да бъде свален: Съдия Калин Калпакчиев в „Отговорите“ (ВИДЕО)

Ще се съберат ли 17 членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), който да гласуват за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев? Времената очевидно се менят и в момента ситуацията е различна. Всичко е възможно,тъй като казахме, че конюнктурата е променена, политическата обстановка е променена. Това каза съдия Калин Калпакчиев от Съюза на съдиите в България в седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова”.

Очевидно ВСС, който като структура също е част от проблема, позволява много силно политическо влияние. Неговото поведение, реакцията на колективния орган до голяма степен зависи от промяната в обществено-политическата обстановка. Така че това е напълно възможно.

Важното е тази процедура, която се развива в момента, да протече по правилата, да не се създаде впечатление, че се извършва някакъв вид отмъщение, политическа разправа, вендета. Не, не трябва, тъй като свидетели сме от нашата и от историята на други държави, че всяко едно такова противозаконно действие не води до оздравяване на процесите“.

Реклама
Реклама
Новините днес