Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Щетите от наводненията ще се отразят на бюджета: Владимир Сиркаров в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Щетите от наводненията ще се отразят на бюджета. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“ икономистът Владимир Сиркаров.

Наистина голяма трагедия, съболезнования за семействата. Винаги в подобни ситуации след първоначалния шок, от финансова гледна точка започват въпросите, свързани с щетите. Поне от това, което аз видях на кадри, щетите са сериозни – по пътната инфраструктура, по ВиК, ток и т.н.

Със сигурност щетите ще са доста сериозни. Тепърва ще се правят изчисления точно колко са, но в тази ситуация, в която има напрежение върху държавния бюджет, още от неговото създаване в средата на годината, със сигурност това ще е още един момент на допълнително напрежение. То най-вероятно ще рефлектира или през призмата на салдото, т.е. евентуално по-голям дефицит, или в някакво преструктуриране вътре в самата бюджетна рамка към момента. Да се надяваме разбира се щетите да са възможно най-малко и възможно най-голяма част от хората да са застраховали своето движимо и недвижимо имущество, за да може този натиск да се поеме равномерно и от икономическите играчи, а не само от държавата.“

Реклама
Реклама
Новините днес