Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Родители и учители искат от МК пълна и прозрачна проверка на НГДЕК: Яна Колева в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Родители и учители искат в петиция от Министерството на културата (МК) пълна и прозрачна проверка на Националната гимназия за древни езици и култура (НГДЕК) “Св. Константин-Кирил Философ“. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“ Яна Колева, бивш учител по български език и литература (БЕЛ) в гимназията и един от инициаторите на петицията.

За 2 години повече от 30 учители са напуснали гимназията, защото според тях атмосферата в нея е токсична. Намалени са часовете по старобългарски, старогръцки и латински, от което гимназията губи своя лик. В петицията се настоява за насрочване на нов конкурс за директор на НГДЕК в името на оцеляването на гимназията.

Екипът ни положи всички усилия да се свърже с директора на гимназията Мариела Папазова и да я покани в студиото. Три дни тя не вдигна мобилния си телефон. Отправихме й писмена покана за участие, на която също не отговори. Ако г-жа Папазова поиска право на отговор, трибуната на Actualno.com е на нейно разположение.

Реклама
Реклама
Новините днес