Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

“Наши хора“ - как елитът на БКП живя луксозно 45 години: Проф. Вили Лилков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Проф. Вили Лилков има нова книга – след “Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност“, излиза книгата “Наши хора по класификацията на БКП“. Ще ви я представим в седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“. Ето какво каза авторът проф. Лилков:

Наши хора, като книга, е реплика на книгата, която издадохме с журналиста Христо Христов през 2017 г. - “Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност“. Всъщност онази книга се отнасяше за хората, които са ликвидирани като държавен, духовен, военен, индустриален елит преди 9 септември. И естествено възниква въпросът кои са хората, които идват на тяхно място.

На тяхно място идват хора, които са предимно от средите на партизанското движение и яташкото движение и техните фамилии. Това са водещите лица, които нахлуват буквално не само в управлението на всички нива и изпълват всички структури на държавата, но те нахлуват и в домовете на тези хора, които са ликвидирали. Отнемат им пенсиите и си ги раздават помежду си.“

Реклама
Реклама
Новините днес