Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

На масата на големия военен покер Лукашенко вече може да надцаква: Георги Папакочев в „Отговорите“ (ВИДЕО)

На масата на големия военен покер Лукашенко вече може да надцаква. Той има на своя територия частната армия на Пригожин „Вагнер“ и тактическите ядрени оръжия на Русия.

Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com „Отговорите със Спасиана Кирилова“ журналистът и международен анализатор Георги Папакочев. Припомням ви, той е един от създателите на легендарното предаване на БНР „12+3“ и дългогодишен журналист в радио „Свободна Европа“ от Мюнхен и Прага.

Какво се случи в Русия на 24 юни? Метеж, преврат или схема от сложен заговор ли бе походът на Пригожин и „Вагнер“ към Москва? Наистина ли Пригожин и Лукашенко са най-големите печеливши от случилото се? Ето какво каза Георги Папакочев:

В крайна сметка Лукашенко и Путин хич не се обичат и винаги, дявол знае защо, е смятано, че Путин е по-силната фигура в тази странна връзка, която трябваше да доведе до сливането на Руската федерация с Беларус. Но оказа се, че този хитър колхозник Лукашенко, доста лукаво може би, си изигра картите и то ги изигра веднага след като получи тактическите ядрени глави на своя територия. Естествено той на този етап едва ли е получил ключовете и начина за тяхното активиране, но така или иначе той вече притежава ядрено оръжие, т.е. на масата на големия военен покер той може и да надцаква.“

Реклама
Реклама
Новините днес