Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Когато журналисти не получават заплати, е заплашена свободата на словото: Чавдар Стефанов и Иван Радев в „Отговорите“ (ВИДЕО)

В „Отговорите със Спасиана Кирилова“, седмичното обзорно предаване на Actualno.com, говорим за случаите, в които работодатели не плащат редовно или въобще заплати на журналистите, които работят в техните медии. Фирма „Розенфелд и Ко“, която държеше ТВ+, две години не плащаше заплати на журналистите и още не им се е издължила и то след изрични предписания на Инспекцията по труда.Инспекцията по труда в Стара Загора (където е седалището на фирмата), води дело срещу „Розенфелд и Ко“ за неплатените заплати на журналистите. Отделно няколко служители на фирмата са я осъдили в отделни дела за неплатените си трудови възнаграждения, но запорираните сметки на фирмата се оказват празни и пак хората не могат да си получат парите.

За тези и други случаи разговаряме с журналиста Чавдар Стефанов, който е работил в ТВ+ и е потърпевш, и с Иван Радев член на УС на Асоциацията на европейските журналисти.

Реклама
Реклама
Новините днес