Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Излъга ли здравният министър за резултатите от проверките в “Майчин дом“: Д-р Елена Георгиева в “Отговорите“(ВИДЕО)

Излъга ли здравният министър Христо Хинков в интервю по бТВ от 7.12.2023г., че проверките в “Майчин дом“ не са показали нарушения? В седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“ говори уволнената от “Майчин дом“ ръководителка на клиниката по анестезиология д-р Елена Георгиева:

Аз лично бях много впечатлена от отговора (на министъра, бел. ред.), след като няколко месеца в медии и къде ли не, той оповести, че чака решението на прокуратурата, с което чакайки това решение и уповавайки се единствено на него, което изобщо не е редно в този случай, се оказва, че дори не се е запознал с него. Решението всъщност е от 16 ноември 2023 г.

Но в крайна сметка дори и тяхното заключение е, че не трябва да изземват функциите на, цитирам дословно “държавни контролни органи“, без да се постави изобщо въпросът защо тогава съществуват те. Дори и те намират за редно министърът и останалите институции да влязат в своята роля и да изпълнят това, за което са назначени и избрани.

Всъщност те (прокуратурата, бел. ред.) са изпратили материали по преписката на Софийска районна прокуратура. Т.е. тя не е приключила, не казват “няма нарушения“, напротив.

Реклама
Реклама
Новините днес