Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

БСП временно е превзета от фашизирани субекти: евродепутатът Петър Витанов в Студио Actualno

"Конгресът мина съвсем спокойно, в най-добрите стандарти на "Чека" от времето на Дзержински и Лаврентий Берия. Всички недоволни, всички, които критикуваха, бяха изключени. Хубаво е, че не сме 100 години назад – можеше да ни бесят, да ни стрелят. Сега това могат да направят хората". Това заяви в Студио Actualno евродепутатът Петър Витанов.

Именно Витанов беше един от двигателите на опит да бъде гласувано решение дали Корнелия Нинова да бъде свалена от поста председател на БСП на 11 февруари, когато се проведе 50-тият конгрес на Българската социалистическа партия.

Омерзително, трагично – така евродепутатът коментира случилото се на конгреса. "Нищо, което не е предварително режисирано, дирижирано в най-тесен управленски кръг в БСП не може да бъде гласувано", категоричен беше Витанов. И добави, че Нинова ефективно ликвидира младите в БСП, а нейни "говорители и флагмани са младите перспективни политици като Румен Гечев, като Бриго Аспарухов, като Таско Ерменков, като Румен Овчаров – защото и корупцията преборихме в партията".

Евродепутатът подчерта, че БСП е в състояние на "срив" и е крайно време да се вземат мерки.

Реклама
Реклама
Новините днес