Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убитата Вероника е била изненадана от нападателя си

05 март 2015, 09:55 часа • 37735 прочитания

Нараняванията на 23-годишната Вероника Здравкова, която бе убита зверски на 28 февруари във Велико Търново, са само по главата. Студентката няма никакви рани по ръцете. Това значи, че нападателят я е изненадал и тя не е имала възможност да се отбранява.

Вероятно младата дама е ударена първо отзад по главата, а после убиецът е продължил да нанася удари и по лицето на момичето. Съдебният лекар е преброил 7-8 рани, нанесени с тъп предмет. Имало и порезни, уточни прокурор Цани Попов, който наблюдава разследването.

"При повторният оглед на местопрестъплението вчера на брега на Янтра е открита улика, която може да ни даде насока в разследването", разкри прокурорът, но не даде повече подробности, за да не се пречи на следствените органи.

Над 20 свидетели са разпитани в дните след откриване тялото на Вероника в реката на 3 март. Отново е привикван и бившият й приятел, с когото се разделили заради болезнена ревност. Според криминалисти се обмисля вариант той да бъде подложен и на детектор на лъжата, пише "24 часа".

Искам просто да бъде намерен човекът, който й е причинил това и … Много хора искат да се саморазправят с него, естествено, че и аз искам. Но първо искам да поговоря с него. Ще го попитам: Защо? Ако наистина целта са били пари, и е нямал, ако това е било… не знам. Това заяви пред БЛИЦ настоящият приятел на убитата във Велико Търново студентка Вероника – Мартин. Двамата са били колеги в магазина на мебелна верига от около 6 месеца.

"Бяхме на работа. Свършихме в 19 часа и се разделихме на паркинга. Последно се прегръщахме и целувахме… Всичко напоследък беше толкова хубаво, беше перфектно, беше повече от перфектно…“, нарежда тъжно младежът, който беше видимо в шок от случилото се с Вероника.

Мартин разбрал за изчезването й в неделя сутринта, когато близките й започнали да му звънят. Той онемял, защото няма обяснение какво може да се е случило.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес