Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И делото срещу стрелеца от Лясковец не мина без връщане на прокуратурата

08 януари 2015, 13:04 часа • 27576 прочитания

С разпореждане на съдия-докладчик Великотърновският окръжен съд е прекратил съдебното производство срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков и връща делото на Окръжна прокуратура за отстраняване на допуснати в досъдебното производство процесуални нарушения. Това съобщиха от Съдебната палата.

Констатираните от съдия-докладчикът Корнелия Колева нарушения касаят прилагането на разпоредбите от Закона за защита на класифицираната информация, се казва още в прессъобщението.

Обвинителен акт срещу Петко Петков бе внесен в Окръжния съд във Велико Търново в навечерието на Коледа. Според прокуратурата, на 14 март 53–годишният Петков умишлено е убил командоса Емил Шарков, като е направил опит да убие още петима полицаи, участвали в специализирана операция. Той ще отговаря и за незаконно притежаване на боен арсенал, чието изземане бе целта на полицейската акция.

Прокурор Цветан Маринов бе подготвил 100 страници обвинителен акт, а по делото трябваше да бъдат призовани над сто свидетели и вещи лица. Според обвинителя той трябваше да е публичен, въпреки че по разследването са събрани 20 тома секретни материали.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес