Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Акция срещу купения вот и битовата престъпност: Шестима задържани във Великотърновско

03 юни 2024, 15:27 часа • 1064 прочитания

Шестима души са задържани при спецоперация срещу търговията с вот във Великотърновска област. Акцията започна рано тази сутринта на 3 юни: Горна Оряховица под полицейска блокада.

От полицията във Велико Търново уточниха, че тя е насочена към недопускане на престъпления по изборното законодателство, но е и по линия на битовата престъпност. Сред задържаните лица има и такива, които са извършили други престъпления, съобщи БГНЕС.

В акцията участват служители от всички 7 районни полицейски управления на територията на Великотърновска област. Шестимата задържани бяха доведени в полицейското управление в Горна Оряховица.

Снимка: БГНЕС

Спиране и проверка на автомобили

По време на акцията бяха изградени няколко полицейски пункта и от рано сутринта всички преминаващи автомобили бяха спирани и проверявани. Проверени са 230 души, над 180 адреса, съставени са 14 акта и не всички нарушения, установени до момента, са свързани с изборната търговия. П

роверяват се и търговски обекти, където се търсят списъци и пари, заделени точно за тази цел. Открита е и минилаборатория за наркотици.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес