Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Акция "Пазете децата на пътя!" във Велико Търново (СНИМКИ)

01 юни 2019, 16:30 часа • 2858 прочитания

„Намалете скоростта заради децата!“, „Пазете децата на пътя!“ Това призовават участниците от Велико Търново в националната кампания за пътна безопасност на Главна дирекция „Национална полиция“. Акцията в старата столица се проведе на главната улица „Васил Левски“. Двадесет деца, облечени като пътни полицаи, раздаваха на шофьори и пешеходци листовки за разумно и толерантно поведение на пътя. Те бяха подпомагани от редови полицаи.

Особено внимание бе обърнато на пешеходците, като участници в движението, които следва стриктно да се съобразяват с местата за пресичане на улиците и булевардите и да са с повишено внимание към трафика и условията на пътя. В акцията участваха възпитаници на Детската полицейска академия към основно училище „Петко Р. Славейков“ в старопрестолния град.

Кампанията обхвана територията на цялата община. Най-активни бяха участниците в населените места Дебелец, Килифарево, Арбанаси, Балван, Ресен, Самоводене и Беляковец. На общинско ниво акцията е организирана от община Велико Търново, областната дирекция на МВР, дарителското сдружение „Св. Иван Рилски“ и Сдружението на кметовете и кметските наместници.

Камелия Джанабетска
Камелия Джанабетска Отговорен редактор
Новините днес