Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Варна дава 67,5 млн. лева за изграждане и ремонт на улици

22 януари 2019, 14:50 часа • 903 прочитания

Днес варненските съветници обсъдиха бюджета на общината за жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда за 2019 г. На заседанието стана ясно, че за изграждане и ремонт на улици в морската ни столица ще са необходими над 67 млн. лв.

Един от основените булеварди във Варна - "Васил Левски“, чийто проект продължава и през тази година, ще струва на общината близо 38,3 млн. лева. Около 18 млн. лева са планирани за основен ремонт на пътна мрежа, артерии, алеи и други обекти по инфраструктурата. На днешното заседание стана ясно, че текущата рехабилитация на улиците в града ще е в размер на 7 млн. лева

Една от най-важните задачи за тази година ще е изграждането на пътна автомобилна рампа на автомагистрала „Хемус". За целта общината ще задели 1,65 млн. лева в своя бюджет. Друг голям обект е реконструкцията на улица от бул. „Първи май“ към Рибарско пристанище „Карантината“, която ще струва над 1,5 млн. лв.

През 2019 година предстои и обновяване на някои от улиците в село Константиново, за което в бюджета на община Варна са заделени 2,5 млн. лева.

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес