Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Управителят на варненския мол: Не знаех, че охранителите бият хора

22 март 2015, 14:25 часа • 15971 прочитания

"Абсурдно е собственикът на мол-а да не е бил информиран от полицията за подадените 5 жалби срещу охранителите в „Гранд мол“, каза един от организаторите на протеста във Варна заради убийството на човек от гардовете на „Гранд мол“ Ивайло Василев пред националното радио. В социалните мрежи се отправя и призив да не се пазарува от мол-а.

"Бройката на протеста не е важна. Това, че побоят се е случил в „Гранд мол“ не означава, че това не е практика и в други търговски центрове и по улиците на Варна. Акцията ни е насочена срещу насилието като цяло, бездействието на институции и частни фирми към подобни инциденти, които водят до смърт. Факт е, че това е масова практика", обясни той.

Управителят на „Гранд мол Варна“ Иво Генов заяви, че обстановката в мол-а е напрегната. Той се е изненадал от факта, че е в търговския център са пребивани и друг път хора. "До мен никога не е постъпвала подобна информация. До мен, като директор, не е постъпвала подобна информация и с мен не са се провеждали абсолютно никакви срещи с представители на компетентните органи по този въпрос", каза Генов.

ПО думите му след като са разбрали, че има подобни рецидиви, молът веднага е прекратил договора с охранителната фирма. В момента е сключен договор за кратък период с фирма „Викинг Инс“ ЕООД и тя е поела охраната на мола.

Следващата седмица ще се обяви конкурс за охранители.

На снимката: Задържаните нападатели

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес