Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три деца са изчезнали в морето край Дуранкулак

12 август 2018, 13:45 часа • 2337 прочитания

Четири деца на възраст между 12 и 15 години около 13 часа вчера влизат във водата на плажа в Дуранкулак. Само едно от тях успява да излезе на брега и да повика помощ, съобщава БНР. Инцидентът се е случил в неохраняемата част на плажа.

Приятел на изчезналите в морето край Дуранкулак деца е потърсил помощ от спасители на къмпинг „Космос”. Това каза за Агенция „Фокус“ д-р Артюн Еринозов – директор на БЧК – Добрич. „ Вчера при двама наши спасители, които са били на пост на къмпинг „Космос“ в Дуранкулак, е дошло момче – в тийнейджърска възраст, което се е обърнало към тях за помощ. Разказало е, че на около 500 – 600 метра на юг от Дуранкулак в посока Крапец, са изчезнали трима негови приятели, с които се е къпал в бурното море“, разказа д-р Еринозов.

Той уточни, че когато спасителите са на пост, нямат право да напускат района, който охраняват. „Събитието се случва на около 600 метра от поста в Дуранкулак. Това, което са направили спасителите, е да подадат сигнал на 112. До този момент не разполагаме с информация дали децата са открити, или морето е изхвърлило телата им“, каза още д-р Артюн Еринозов.

Екипите на граничната полиция и района за управление на МВР в Шабла също не успяват да открият децата.

Те са обявени за издирване.

* Информацията е обновена в 14:30ч.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес