Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо всяка домакиня започна да слага стрити яйчени черупки в пералнята? Отговорът ще ви изуми!

11 октомври 2021, 09:43 часа

Повечето от домакините, които вече са ползвали яйчени черупки за подхранване на саксийните си любимци, знаят, че те мигновено съживяват растенията. Оказва се обаче, че черупките на един от най-често консумираните продукти имат и едно друго приложение, за което днес ще ви разкажем.

Защо домакините слагат черупки от яйца в пералнята си?

Всяка една жена се е сблъсквала с проблеми, свързани с изпирането на белите дрехи. Понякога върху тях остават неприятни петна, които ни е трудно да премахнем. Да не говорим, че с времето бялата тъкан губи своята свежест и това ни подтиква да я оставим дълбоко в гардероба и никога да не я вадим от там.

Бързи и лесни домакински трикове за пране и гладене

Добрата новина е, че днес на пазара се предлагат всевъзможни средства за почистване на белите дрехи, способни да се справят дори с най-упоритите замърсявания. Не всеки обаче е привърженик на агресивните почистващи средства. Някои дами предпочитат да извлекат максимум ползите от натуралните средства, с които природата ни е дарила.

Как обаче може да подействат стритите яйчени черупки на прането, сега ще разберете.

Най-напред трябва да обелите внимателно черупката и да я отделите от мембраната. След това я измийте и изсушете. Най-накрая я смелете. С каквато и цел да ползвате яйчени черупки, те трябва да се смелят на прах.

Важно е да споменем, че черупките трябва да са бели. Именно те влизат в ролята на натурална белина.

След като вече сте ги стрили на прах, можете да ги поставите в малка ленена торбичка и да ги добавите към прането. Използвайте функциите на пералнята както обикновено.

Накрая, когато извадите белите дрехи, ще останете изумени от крайния резултат. Петната по тях ще са в миналото, цветът им ще е снежен, от жълтеникавите оттенъци няма да има и следа.

Следващия път, когато перете бели дрехи, направете това и ще останете безкрайно доволни!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес