Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо умните домакини добавят мокри кърпички към прането

17 януари 2022, 12:17 часа

Замисляли ли сте се някога защо много от домакините, когато пускат пране, задължително добавят и по няколко мокри кърпички в барабана на пералнята? Истината е, че този трик успява да им спести много време и нерви, а и прането накрая е безупречно чисто. Днес ще ви разкрием каква е тайната на мокрите кърпички, добавени в барабана на пералнята.

Защо домакините слагат мокри кърпички при прането?

Представете си, че имате домашен любимец у дома и по-голямата част от дрехите ви са черни или в тъмната гама. Имате ли представа колко много време трябва да отделяте всяка седмица, за да премахнете всички онези мъхове и косъмчета от дрехите си?

Знаем, че съвременните перални машини са доста висок клас и успяват да почистят дрехите ни съвършено добре, но те няма как да се справят с космите от домашния любимец. В този момент на помощ се явяват познатите на всички мокри кърпички.

Следващия път, в който решите да пуснете прането, единственото, което трябва да направите, е да добавите една мокра кърпа в барабана. След това по дрехите ви няма да има никакви следи от косъмчета, мъхове и пухчета, които дълго след това да почиствате.

Самите мокри кърпички действат като абсорбатор, успяващ да улови коса, козина и мъхове. Частиците попадат върху мокрите кърпички и накрая дрехите са ни в перфектен вид и готови за обличане.

За какво още можем да използваме бебешките мокри кърпички?

Какво е нужно да знаете, преди да пробвате този трик:

• Слагайте не повече от 3 кърпички;

3 кърпички са напълно достатъчни, за да оберат козината и косата и да не им позволяват да полепват по дрехите ви.

• Кърпичките трябва да са нови;

Ако искате да станете свидетели на максимално добри резултати, кърпичките трябва да са нови, а не използвани преди това. Подменяйте ги на всяко пране.

• Кърпичките трябва да са плътни;

За предпочитане е да заложите на плътни мокри кърпички. В противен случай съществува опасност да се разкъсат в пералнята машина. За да ги тествате, може да пробвате да ги разкъсате на ленти. Ако ви е трудно и едва успявате, значи са подходящи.

• Използвайте ароматни кърпички.

Ароматизираните кърпички ще придадат допълнителна свежест на дрехите ви.

Следващия път, когато приготвяте дрехите за изпиране, не забравяйте да добавите няколко мокри кърпички. Резултатът истински ще ви зарадва, особено ако сте собственик на домашен любимец с дълга козина!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес