Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо да ядем райска ябълка често? Малцина знаят истината за този плод!

25 октомври 2022, 08:52 часа

Райската ябълка е един от най-полезните плодове, известни със своите лечебни свойства. Няма да крием, че малко хора са привърженици на оранжевата витаминозна бомба. Вярваме, че когато прочетете за всичките ползи на райската ябълка, ще промените отношението си към нея.

Какво трябва да знаем за райската ябълка?

В райската ябълка има високо съдържание на танин и именно това е било причината европейците да са гледали на плода като на нещо, което не бива да се консумира.

Едно от най-ценните свойства на райската ябълка е растителната захар, която се съдържа в нея. Именно за това плодът е препоръчван на хора, които имат проблеми с кръвното налягане.

Ето кой НИКОГА не бива да яде любимата райска ябълка

На ден е достатъчно да се консумират по 3-4 плода, не повече. Така се нормализира кръвното без лекарства. Ако страдате от стомашни болки, също се препоръчва редовно да похапвате този плод, тъй като танините предпазват чревната флора.

Плодовете са богати на йод и затова се препоръчват на хора, които имат проблеми с щитовидната жлеза.

Ако страдате от наднормено тегло и целта ви е да изваете красива талия, този плод е правилният избор за вас. Райската ябълка засища и наред с това има малко калории.

За предпочитане е да консумирате райската ябълка в суров вид, без да я подлагате на каквато и да е преработка. Единствено така ще успеете да запазите всички полезни хранителни вещества в нея.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансирано хранене.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес