Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За 2 минути можете да победите безсънието и да спите като къпани

05 ноември 2022, 05:20 часа

Имате ли проблеми със заспиването? Или да останете заспали? Не сте сами. Безсънието е често срещан проблем, като 30% от възрастните по света съобщават, че имат трудности със заспиването или оставането насън поне няколко нощи в седмицата. Ако търсите начини да се справите с безсънието и да се наспите добре, сте попаднали на правилното място. Продължете да четете, за да научите как да заспите бързо и да останете заспали през цялата нощ.

Как да заспим бързо

Има няколко неща, които можете да направите, за да заспите бързо:

1. Създайте си редовен график за сън. Лягайте си и се събуждайте по едно и също време всеки ден, дори през почивните дни. Това ще ви помогне да регулирате естествения ритъм на съня на тялото си.

2. Създайте си режим за лягане. Правете едно и също нещо всяка вечер преди лягане, като например вземане на вана или четене на книга. Това ще даде сигнал на тялото ви, че е време да се успокои и да заспи.

3. Избягвайте кофеина преди лягане. Кофеинът е стимулант, който може да ви държи будни, затова избягвайте да пиете кафе, чай или газирани напитки вечер. 4. Избягвайте алкохола преди лягане. Алкохолът може да ви помогне да заспите първоначално, но ще наруши съня ви по-късно през нощта. 5. упражнявайте се редовно . Упражненията могат да помогнат за подобряване на съня ви, но избягвайте да ги правите твърде близо до времето за лягане, тъй като могат да ви накарат да се събудите.

Есенното подрязване е много важно за мушкатото

6. Ограничете времето, прекарано пред екрана преди лягане. Синята светлина от екраните може да попречи на производството на мелатонин (хормон, който ви кара да заспивате), затова ограничете времето, прекарано пред екрана вечер, и не използвайте екрани поне един час преди лягане

7. Прохладата през нощта може да ви помогне да заспите по-бързо и да останете заспали през цялата нощ. проучвания показват, че хората спят по-добре, когато температурата в стаята им е между 60 и 67 градуса по Фаренхайт

Има много неща, които можете да направите, за да се справите с безсънието и да спите добре през нощта. Като следвате тези съвети , ще сте на път да си осигурите спокойния сън, който заслужавате.

Борислав Малинов
Борислав Малинов Отговорен редактор
Новините днес