Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТРИК, с който веднага да премахнете лошата миризма от ПРАНЕТО

13 февруари 2022, 09:53 часа

Сигурни сме, че на почти всяка една домакиня и се е случвало да извади прането от пералнята и да усети неприятен мирис. На никой не би му било приятно след това да облича дрехи, които миришат не на омекотител, а на мухъл, престояло или друга неприятна миризма.

Ето как да действате:

Две са причините за подобен краен резултат. Една от тях е свързана с проблем със самия барабан. Възможно е да сте го претоварили. Запомнете, че когато сложите повече дрехи от допустимото, при процеса на изплакване те не се почистват така, както трябва.

Бързи и лесни домакински трикове за пране и гладене

След като пералнята спре да работи и програмата изключи, веднага прострете прането, защото и това може да бъде причинител на неприятните миризми.

Веднага, щом усетите, че прането мирише неприятно, направете следното. Вземете една микрофибърна кърпа, излейте няколко капки от желаното етерично масло и пуснете дрехите на програма за изплакване. Лошата миризма се заличава на сто процента.

Ако обаче проблемът не е в барабана, а в самата пералня, тогава следва да подходите по друг начин. Сложете една – две капачки белина и пуснете на високи градуси, без да добавяте никакво пране в барабана. Така насъбралата се мръсотия ще се изчисти и почти сигурно е, че при следващо ползване на пералнята, прането няма да има лоша миризма.

Действайте бързо!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес