Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТРИК, с който да превърнете твърдите меденки в меки и вкусни

08 декември 2021, 14:10 часа

Меденките са едни от най-вкусните и предпочитани сладки. Вкусът им е неповторим – комбинация между мед и канела, галеща сетивата. Истинска наслада. Много е важно обаче да знаете как правилно да съхранявате и приготвяте сладките, ако искате накрая да са невероятно мекички.

Как меденките да станат меки и вкусни?

Когато печете тези лакомства, не чакайте да хванат златист загар отвън, защото така рискувате след това да са твърди и не толкова вкусни. Извадете ги с няколко минути по-рано. След изстиване, те ще се втвърдят така или иначе.

Бюджетни меденки, които приготвям всяка седмица на децата

Много е важно, след като бъдат извадени от фурната, да ги преместите в найлонов плик, докато са още топли. Така ще се изпотят и ще станат още по-мекички.

Ако обаче не сте спазили първите два съвета и меденките вече са студени и твърди, идва ред на следния трик. Поставяме всички изпечени сладки в найлонов плик и към него добавяме една филия хляб. Завързваме здраво плика и оставяме така за една нощ. Колкото по-дълго време биват съхранявани с хляба, толкова по-мекички ще станат. Не забравяйте да извадите хляба, защото от влагата той ще мухляса и може да развали вашите изделия.

Онези от вас, които предпочитат бисквитите с мед и канела да са по-хрупкави, може преди консумация да ги потапят в чаша с мляко с какао. Така ще са хем мекички, хем хрупкави отвън.

Да ви е сладко!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес