Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Струват ли си алуминиевите радиатори като инвестиция в по-добро отопление за дома

22 февруари 2021, 09:48 часа

Наскоро ви запознахме с някои важни разлики, които касаят панелните и радиаторите тип глидери. Основните разлики между тях са в това, че са изработени от различни материали. При панелните се влага висококачествена устойчива стомана, а глидерите се изработват от най-лекия и топлопреносим материал, а именно алуминия. Както стана ясно моделите радиатори за парно от алуминий са доста по-енергийно ефективни и превъзхождат като качества и технически особености панелните. Днес ще се постараем да конкретизираме техните характеристики при типа алуминиеви радиатори с цел да помогнем на онези от вас, които се колебаят да вземат оптимално правилното решение за своите отоплителни потребности.

Защо да изберете алуминиеви радиатори

Човек взима определено решение след обстоен анализ на причините, които са в полза на съответния продукт. Точно поради това ще изброим основните предимства на алуминиевите радиатори, които биха наклонили везните в тяхна полза.

Сред главните и водещи преимущества, с които радиаторите от алуминий заемат челни позиции пред останалите конкурентни отоплителни тела са:

- Висока пластичност на материала, от който са изработени

Алуминия е сред материалите, които се отличават с лекота при манипулиране. От него могат да се изработват доста лесно всякакви видове форми, а това от своя страна е добре дошло за клиентите, които могат а си поръчват специални форми и размери радиатори, които да се интегрират бързо и ефективно към помещенията, в които телата ще монтират;

- Висок коефициент на топлоотдаване

Дори радиаторите с най-малки размери, които се монтират в бани, коридори или складови помещения успяват да достигнат за кратко време желаната зададена от термостата температура в помещенията. А това безспорно е положително качество, от което е желателно да се възползвате;

- Ниско тегло

Сравнихме в предишна публикация това, че телата от алуминий са доста по-леки от стоманените. Когато не натоварвате конструкцията на сградата това е също важен плюс. В случай, че плащате за монтаж на един техник, а не на няколко ето, че отново това добавя поредното плюсче в полза на алуминиевите радиатори само поради това, че са в пъти по-леки от останалите видове отоплителни тела, които се предлагат в търговската врежа;

- Естетичен дизайн

Елегантността и модерната визия на глидерите определено ги нарежда в ТОП 3 на най-стилните дизайнерски отоплителни решения. Не се изненадвайте от това, че на пазара се предлагат разнообразни цветни идеи, а не са малко и производителите на алуминиеви радиатори, които разполагат и с каталог от цветова, в които могат да тонират новите ви радиатори;

- Устойчивост на корозия

Материала е считан за най-устойчив на корозивни процеси. Дори в съдържанието на флуидната течност да има наличие на химикал то имайте предвид, че това няма да повлияе на устойчивостта на корозия на алуминия. А антикорозивността прави тези радиатори едни от най-дълголетните. Със сигурност подобна инвестиция си струва.

След закупуването на радиатор е добре да има доверена фирма, която да може да го смени. За смяна на радиатор в София ви препоръчваме ХидроСтарт.

Иновации и подобрения

Независимо от това, че предимствата, които изложихме са основателни да изберете алуминиевите радиатори като тела, с които да се отоплявате в дома, офиса или пък друга търговска площ то няма да оспорим факта, че те си имат и някои недостатъци. Безспорно сред главните недостатъци на този тип радиатори е това, че има много висок риск от хидравлични удари при промяна на налягането. Неправилно обезвъздушената система ще наруши ефективността от отоплителния процес.

Невсички алуминиеви радиатори са устойчиви на корозия. Има по-евтини варианти, при които топлообменника е изработен от друг материал, който води до електрохимична корозия, което всъщност е основната причина за дефекти по радиаторите.

Новаторските идеи, които днес ни представят производителите е в подобрена версия на алуминиевите радиатори, които са в пъти по-устойчиви и издръжливи. Биметалните радиатори тепърва навлизат на пазара и доказват своите безкомпромисни предимства. Те са изработени от здрава стоманена сърцевина и алуминиев корпус, което реално ги прави вечни и супер здрави. Единствения недостатък на тези иновативни отоплителни уреди за сега си остава по-високата им цена.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес