Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След такова подхранване, ЯГОДИТЕ ще дадат ТРОЙНА реколта

05 юни 2021, 07:00 часа

Сигурни сме, че сред вас има не малко привърженици на екологично чистите плодове, отгледани по природосъобразен начин. Ягодите са любими за малки и големи. Те са толкова вкусни, сочни и ароматни, че една купичка от тях винаги успява да ни поблазни.

Когато обаче си ги отглеждате у дома, удоволствието от похапването е много по-голямо. Плодовете са далеч по-ароматни и напомнят за детството ни. Те по нищо не се доближават до онези, които всеки има възможност да си закупи от пазара или специализираните магазинчета.

Как и кога се торят ягодите?

Торенето е едно от най-важните неща, свързани с отглеждане на ягоди. Ако пропуснете тази стъпка, бъдете сигурни, че количеството плод няма да задоволи първоначалните ви очаквания.

Ако говорим за онзи сорт, който дава плодове целогодишно, не трябва да правите паузи с торенето.

Първоначално хората си мислят, че това е твърде обвързващо и създава много грижи, но в действителност съвсем не е така. Истината е, че наторяването на плодовете е като детска игра и сме почти сигурни, че дори ще се забавлявате, докато го правите.

Как да увеличите двойно реколтата от ягоди

Каква тор да използвате?

Макар това, че на пазара се предлагат десетки, а дори и стотици видове тор, ние ви съветваме да заложите на натуралните средства. Няма по-добра храна от тях за плодовете и зеленчуците, отглеждани в градината.

Тор с мая:

• 1 кг мая

• 5 литра вода

• 3-4 супени лъжици захар

Това е всичко, от което се нуждаете, за да подхраните ягодите, още докато цъфтят. Не губете време, защото ако днес наблюдавате само няколко цвята, то на следващия ден могат да са стотина.

Приготвяне:

Разтворете маята във водата и добавете няколкото лъжици захар, така че да ферментира по-лесно и бързо. Разбъркайте, за да подпомогнете процеса. Оставете за няколко дни на топло място и след това може да започнете с торенето.

Грешките, които допускаме при покупката на ягоди

Половин литър от ферментиралата смес е достатъчна като количество за кофа с вода. Поливайте ягодите в корените.

Много скоро ще станете свидетели на двойно повече плодове, които да похапвате или от тях да приготвите страхотно сладко!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес