Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само това ще ви спаси от омазняване на косата

06 април 2021, 12:31 часа

Всеки от вас познава традиционното за Русия алкохолно питие, а именно водката. Освен, че служи за замъгляване трезвото съзнание, тази спиртна напитка върши чудеса и ни спасява от мазната коса.

В никакъв случай не бива да я заменяте с друг алкохол, тъй като можете да си причините изгаряне на скалпа, зачервяване, щипане или друг вид дискомфорт.

Във водката има огромно съдържание на вода и затова тя е считана за най-доброто оръжие срещу неприятния блясък, наблюдаващ се най-често в корена на косата и скалпа.

Защо точно водката е спасението за милиони жени?

Немислимо е да се справим успешно с мазната коса, ако не използваме водка. Тя изсушава кожата, почиства деликатно замърсяванията и укрепва притока на кръв.

Много е важно обаче да знаете как да я използвате, за да сте наясно с това какъв ефект да очаквате.

Трябва да се придържате към точните пропорции, които малко по-долу ще споделим с вас, и да не злоупотребявате с количествата.

Каква водка да използваме?

За предпочитане е да си набавите качествен алкохол на реномиран бранд. Не рискувайте с фалшиви питиета или такива, за които никога преди не сте и чували. Все пак очакванията са за перманентно заличаване на лъщенето в областта на скалпа.

Как да я прилагаме срещу омазняване?

Рецептата е много лесна и не е обвързана с никакви други съставки, освен водка и шампоан. На 100 мл козметично средство за отмиване на косата се добавя 1 с. л. водка.

Лесна хитринка за бързо омазняващата се коса

Можете да приготвите „еликсира” преди това или в момент на измиване на вашата коса.

Ако сте решили да заложите на първия вариант, сметнете колко милилитра е вашият шампоан и какво количество алкохолно питие да добавите към него. Разклатете внимателно бутилката, така че съставът на водката да се смеси с този на шампоана.

В случай, че предпочитате на момента да забъркате отмиващото средство, за предпочитане е да го направите в малка купичка, така че внимателно да смесите съставките.

След като я нанесете в косата и скалпа, започнете нежно да масажирате с пръсти. Важно е да оставите специалният шампоан да действа в продължение на 15 – 20 минути и едва след това да отмиете с хладка вода.

Фризьорът съветва: Никога не правете това с косата си сами

Тази „отвара” против омазняване ще ви помогне мигновено да се избавите от него и никога повече да не видите онзи неприятен блясък в областта на скалпа и корените на косата.

Правете това всяка седмица или веднъж в месеца, в зависимост от степента на омазняване. Чувствайте се привлекателни и красиви!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес