Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С това ще заличите всяка драскотина по ламинирания паркет

25 юли 2021, 09:18 часа

Много от семействата избират да обзаведат дома си с ламиниран паркет. Тази подова настилка, в съпоставка с много други, има редица предимства, от които съвсем спокойно можем да се възползваме.

Най-напред можем да посочим това, че ламинираният паркет е сред бюджетните варианти, които почти всеки може да си позволи. Поддръжката му не е обвързана с допълнителни средства. Монтира се почти като детска игра и дори не се налага да се възползваме от услугите на опитни професионалисти.

Днес по магазините се предлагат видове ламиниран паркет, които остават неразличими от естественото дърво. Това е поредната причина хората да залагат на тази подова настилка.

Знаете обаче, че всяко едно нещо, което се слави с толкова много предимства, има и своите недостатъци. Ние ще бъдем откровени пред вас и ще споделим, че лесното надраскване на ламинирания паркет е едно от тях.

На никой няма да му е приятно ежедневно да вижда драскотините по повърхността на пода. Добрата новина е, че съществуват трикове, благодарение на които лесно можем да се избавим от тях и при това с минимални усилия.

Как да заличим драскотините от паркета за секунди?

• Восъчни пастели

С восъчни пастели обикновено се заличават по-дълбоките следи. Предварителната подготовка е свързана с почистването на пода и обезмасляване на неговата повърхност. Едва след това в действие влизат пастелите, които ще оставят всяка драскотина зад гърба си.

Нанасяйте по дължина и по дълбочина на линиите, които са се появили с времето. Оставете да изсъхне и след като това се случи, можете да полирате старателно с мека кърпа.

• Кит на восъчна основа

Още един хитър начин за заличаване на най-дълбоките драскотини, причинени от невнимание. На пазара се предлага изключително богато разнообразие от цветове и разфасовки и затова е добре да се консултирате с човек, който има познания в областта.

С този материал се работи много лесно и изключваме вероятността да не успеете сами да се справите със заличаването на следите по паркета.

Как да чистите подовите настилки със средства от кухненския шкаф

• Пепел от цигара

Звучи наистина изумително, но върши чудеса. Да, точно онази пепел, която се появява след като цигарата обгори. Смесва се с няколко капки олио, докато не се получи гъста и хомогенна смес.

С нея и с помощта на коркова тапа втрийте в надраскания участък и след няколко минути полирайте. Ефектът е поразителен!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес