Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С тези растения можете да преборите влагата у дома

02 март 2022, 14:11 часа

За съжаление на почти всяко едно домакинство му се налага да се бори с влагата в дома си. Освен, че това явление нанася сериозен удар върху визията на помещението, то може да се окаже заплаха за здравето на човек.

Добрата новина е, че можем и сами, до някъде, да овладеем появата на влага, с помощта на няколко растителни видове.

Ето и кои са растенията, които могат да ни помогнат да се справим с проблема:

Благороден лавър

Това растение способства за създаване на нормален климат в дома ни. Може и да не сте чували, но листата на благородния лавър позволяват да се ползват в кулинарията, като преди това е нужно да се изсушат.

Лимон

Лимонът е едно от най-свежите растения, които не само успяват да изтеглят част от влагата, но и ще дарят помещението с естествени цитрусови нотки.

Как да се справим с влагата и мухъла в гардероба

Мирта

Растението е известно още като свещено дърво. То успява да убие микробите във въздуха и ни помага да се справим с влагата.

Спатифилиум

Мнозина отглеждат растението в своите градини, но то вирее добре и в саксия. Подобно на останалите растения в списъка, спатифилиумът също извлича влагата и носи щастие и любов в семействата. Няма нищо против да го отглеждате в своята баня. Там се чувства най-добре.

Дафин

Това е последното растение, което много вероятно да ви помогне в борбата с влагата и мухъла, на които ставаме свидетели. Дафинът нормализира микроклимата в помещението и усвоява влагата от въздуха. Ако изсушим листата му, можем да го използваме в кулинарията.

Изберете някои от тези растения, ако искате да се справите с влагата у дома!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес