Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почистете и освежете дома си с лимон

09 февруари 2021, 15:55 часа

Лимонът е онзи плод, който освен че присъства на трапезата ни поради високото си съдържание на витамин Ц, успява и да се справи с почистването на дома.

Неговите приложения са десетки и ние сме решили да споделим част от тях, така че да сме ви максимално полезни.

8 безценни приложения на ЛИМОНА

С него ще почистите текстила, ще освежите въздуха, ще премахнете мазнините и какво ли не още. Звучи изумително, но това е самата истина.

Приложения на киселия цитрус:

Освежава прахосмукачката

Знаете, че след усърдната работа на прахосмукачката се разнася един неприятен мирис във всяко едно от помещенията. Това обаче лесно може да се промени, след като поставите няколко капки лимоново масло директно в контейнера или в торбичката, докато я почиствате или сменяте. Сами ще се изненадате от положителната промяна.

Премахнете петната от изпотяване

През лятото обикновено носим светли дрехи. Белите тениски позволяват да бъдат комбинирани с всякакви стилове и материи. Те са универсални и затова са част от гардероба ни. Какво обаче се случва, когато забележим онези жълти петна под мишниците?

Содата с лимон наистина има чудни ползи

Почти сме готови да ги захвърлим настрана и никога повече да не ги облечем. Не го правете. И за това има решение!

Смесете равни количества прясно изцеден лимонов сок и вода. Потъркайте старателно засегнатите участъци, а ако дрехата е чисто бяла, бихте могли да я оставите на слънце, докато изсъхне. Гарантираме ви бляскави резултати!

Почиства микровълнови фурни

Почистването на тази електротехника категорично не е сред любимите занимания на нито една домакиня. Освен, че е трудоемко, бива обвързано с използване на агресивни препарати, които разнасят тежки миризми след себе си.

Винаги можете да действате рационално, доверявайки се на познатия цитрус. От вас се изисква да смесете в купа няколко лъжици лимонов сок и половин чаша вода. Включете фурната на висока степен за 5 – 10 минути.

Парата ще спомогне за лесното почистване на мазнините и остатъците от храна. Забършете с кърпа и се насладете на изящно чистия уред.

Освен, че лимоните са чудесен плод, благодарение на който си приготвяме лимонада, те са и добри помощници в домакинството!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес