Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опасностите, които крие оставянето на зарядното на телефона включено в контакта

03 ноември 2022, 07:00 часа

Това се е случвало на най-добрите от нас. Бързате да излезете от вкъщи и оставяте зарядното на телефона си включено в контакта. Или, още по-лошо, забравяте да го изключите от контакта, преди да си легнете. Всички сме го правили, но знаете ли, че оставянето на зарядното устройство включено в контакта може да бъде доста опасно?

Ето защо трябва да си създадете навик да изключвате зарядното устройство от контакта, когато не го използвате.

Опасността от пожар е най-очевидната опасност, свързана с оставянето на зарядното устройство на телефона включено в контакта. Ако зарядното ви устройство прегрее или има късо съединение, то лесно може да предизвика пожар. Дори и да използвате пренапрежение, все пак е важно да изключвате зарядното устройство, когато не го използвате, защото пренапрежението не винаги може да предпази от всички потенциални опасности.

Ето как да разберете кой уред харчи най-много ток в дома ви

Друга опасност от оставянето на зарядното устройство на телефона включено в контакта е, че това може да доведе до презареждане, което ще съкрати живота на батерията ви. Когато зареждате телефона си през нощта или за продължителни периоди от време, батерията се нагрява много повече, отколкото обикновено, което ускорява процеса на стареене. Така че, ако искате батерията на телефона ви да издържи възможно най-дълго, не забравяйте да я изключвате от електрическата мрежа, след като е напълно заредена.

Оставянето на зарядното устройство на телефона включено в контакта може да изглежда без значение, но всъщност може да бъде доста опасно. 

Борислав Малинов
Борислав Малинов Отговорен редактор
Новините днес