Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е за вярване, но витамин С се използва и като козметична съставка

23 март 2022, 21:20 часа

Витамин С става все по-разпознаваем не само заради ползите върху нашето здраве, но и поради благоприятното му влияние върху нашата кожа. Той има отлично въздействие при хора, страдащи от акне например, както и се използва с изсветляващото си свойство. Ако нямате алергия към витамин С, задължително трябва да го включите в рутината грижа за кожата. А ето и някои от останалите ползи от употребата на витамин С, като козметична съставка:

Участва в регенерацията на клетките

Вече ни е ясно, че витамин С е един от най-мощните антиоксиданти, което от своя страна веднага го включва и в процесите по регенериране на повредените клетки. Спомага за по-бързите възстановителни процеси.

Бори се със свободните радикали

Още едно от свойствата на витамина е да елиминира свободните радикали в тялото ни, а когато става въпрос за кожата – да я предпазва от неблагоприятното влияние на вредните ултравиолетови лъчи и замърсяванията във въздуха.

Тайната на японките за красива кожа

Чудесен помощник в борбата с акнето

Както споменахме по-горе, витамин С е подходящ за употреба при кожни проблеми, какъвто е и акнето. Той спомага за по-бързото възстановяване от рани и възпаления, както и успокоява зачервяванията. Ако го прилагате под формата на серум с леки потупващи движения, ще обогатите кожата си и с колаген и еластин.

Има анти-ейдж ефект

Витамин С снабдява кожата ни с колаген и я стяга. Препоръчително е да включите в рутината си витамина възможно най-рано. Кожата ви ще ви се отблагодари!

Продуктите, които са задължителни за млада и сияйна кожа

Има изсветляващ ефект

Освен със самото акне витамин С се бори и от последиците от него – пигментните и червените петна и белези, като те не е задължително да са причинени само от този кожен проблем. Могат да бъдат породени от слънцето, както и при тъмни кръгове под очите. Използвайте витамин С ежедневно в рутината си, но за околоочната зона подберете специален продукт, за който сте сигурни, че е подходящ и няма да ви навреди.

За хидратирана и сияйна кожа

Още едно свойство на витамина е да спомага за възвръщането и задържането на влагата в кожата. За да поддържате добри нива на хидратация обаче е нужно да приемате достатъчно количество вода дневно, както и да подхранвате кожата си със специално предназначени за целта продукти. А витамин С ще допълни рутината ви и ще спомогне за по-дългото задържане на влагата. Той тонизира кожата и й придава естествен блясък, на който със сигурност биха ви завидяли.

Правилната грижа означава здрава и красива кожа!

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес