Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-ефикасните домашни маски за коса против косопад

29 март 2021, 18:06 часа

Косопадът е често срещано явление както при мъжете, така и при жените. Загубата на коса успява да рефлектира върху психиката на човек.

На никой не би му било приятно да седи и да наблюдава как цели кичури коса остават по четката. Това може истински да влуди човек и да го подтикне към покупката на всевъзможни серуми, шампоани, мазила и каквото друго се сетите.

Понякога обаче най-простичките и лесни за приготвяне домашни маски за коса против косопад могат мигновено да прекратят този процес и да стимулират растежа на нова коса.

Ще ви споделим няколко от най-ефикасните маски, за които сме сигурни, че ще направят чудеса с вашата коса и отново ще си върнете самочувствието и увереността.

Ето ги и тях:

Маска за коса със зехтин

Това е най-обикновената маска, която мнозина считат за еликсир. Нужно е единствено да си набавите качествен студено пресован зехтин. Отлейте количество, подходящо за вашата коса и го затоплете.

Започнете да масажирате скалпа с върха на пръстите и след това увийте косата с кърпа. Престойте с маската 15 – 20 минути и след това измийте косата. Правете тази маска 3 – 4 пъти в седмицата и веднага ще забележите положителни резултати.

6 маски, които ще спрат косопада

Освен, че косопадът видимо ще намалее, косата ще стане много по-мека и гладка. Зехтинът играе ролята и на балсам.

Маска с лук

За целта са ви необходими две глави червен лук. Нужно е да настържете или да смелите в блендер лука. Изстискайте сока и го нанесете по скалпа. Оставете го да престои 15 минути и след това отмийте с шампоан и хладка вода.

Имайте предвид, че в лука се съдържа сяра, която стимулира производството на колаген и прекратява косопада.

Маска против КОСОПАД, превърнала се в тотален ХИТ

Маска с лют червен пипер

Тази маска е едно от най-уважаваните и ефективни домашни средства против косопад. Смесете 1 ч.л. лют червен пипер с 2 ч.л. зехтин. Сместа нанесете в скалпа и най-вече в зоните, където се наблюдава най-обилен косопад.

След 10 минути отмийте маската. За предпочитане е да бъде със студена вода. За най-добри резултати я правете два пъти в месеца.

Грижете се за себе си и дайте на косата си това, от което тя има нужда. Много скоро неприятният косопад ще остане в миналото!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес