Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Модните тенденции при пердетата за 2022

31 декември 2021, 09:12 часа

Ако Ви предстои ремонт или покупка на ново жилище, следващите редове са за Вас. Ще Ви разкажем за последните тенденции в интериорния дизайн и за това как да изберете перде, което да е в крак с модата през 2022 г.

Тенденциите в интериора

Тенденциите в интериора за 2022 г. могат да се съберат в няколко общи принципа:

  • Минимализъм. Нищо сложно, нищо натруфено, нищо излишно. Така че пердето ще е без драперии, воали и други подобни декорации.
  • Опростен дизайн. Интериорът се отказва от сложни елементи и украси.
  • Материя изцяло по Ваш избор. Тежка или лека, плътна или по-прозрачна. Тук избирайте според стила на помещението и вкуса си.

Модерните цветове

Модерните цветове за перде през 2022 г. ще са неутралните. Можете да използвате бялото, което пасва на всеки интериор, особено ако е минималистичен или скандинавски. Черното и графитното са стилен и смел избор, който тази година ще се комбинира с бяло, мента или друг акцентен цвят в стаята. Модерни са и щампите – тропически или геометрични, по-едри или по-ситни, в зависимост от големината на стаята. Актуални са и моделите, които комбинират различни текстури и материи – например прозрачен тюл и лъскав сатен.

Перде в дневната

В съвремието дневната е мястото, където почиваме, прекарваме време със семейството, но и посрещаме гостите си. Модното перде тук отговаря на три основни изисквания: елегантност, оригиналност и лукс. Ако искате да сте впечатляващи, изберете модерни 3D пердета. Популярни са десените на плодове, животни, цветя или градове, които са едновременно акцент и декорация за стаята.

Мода за спалнята

Ако холът е мястото, в което бихте искали да разкривате себе си, то спалнята е Вашето лично пространство за почивка. Тук дизайнът трябва да създава комфорт и уют. През 2022 г. пердетата за спалня са по-скоро класически сдържани. Тюлени пердета в светли, ефирни цветове и шарки с абстрактни фигури или цветя се комбинират с плътни завеси в няколко тона по-тъмни цветове. Такава комбинация изглежда приятно през деня и осигурява нужното затъмнение през нощта.

Прозорците в кухнята

Пердето в кухнята трябва да бъде не само красиво, но и практично. Вероятно тук прекарвате доста време и ще имате нужда от нещо, което да внася настроение и красота. От друга страна, влагата при готвене изисква пердетата в кухнята да се перат по-често, така че видът на материята също е от значение.

Вместо перде тук можете да поставите римски щори. Те внасят уют и едновременно с това са достатъчно дискретни и не заемат пространство. Предлагат се в разнообразни цветове и щампи.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес