Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Много е важно да знаете тези ТЪНКОСТИ при варене на спагети, ако искате накрая ястието да е върхът

17 февруари 2022, 14:20 часа

Мнозина са върли почитатели на италианската кухня – пици, спагети, паста и всякакви други вкусотии. Всяко едно ястие е божествено ароматно, но друг е въпросът дали сами можем да си го приготвим у дома.

Добрите домакини знаят, че всяка една гозба, независимо каква е тя, трябва да се подправи по правилен начин, така че накрая вкусът й да очарова всички на трапезата.

Колкото и странно да ви се струва, оказва се, че готвенето на спагетите успява да затрудни не малко домакини. Именно това ни провокира днес да си опишем стъпка по стъпка как следва да се случи всичко това.

Какви са тънкостите при варене на спагети, които всеки трябва да знае?

Като цяло, не е никаква философия, но все пак трябва да сте запознати с основните тънкости и специфики, така че накрая ястието да е завършено и несравнимо вкусно. Едно от най-важните неща е да внимавате да не преварите пастата.

Ето какви са останалите:

• Голям съд;

Важно е да си приготвите голяма тенджера, в която да може да се помести цялото количество спагети. Запомнете, че на около 100 грама са нужни приблизително литър вода.

• Солта не се добавя преди водата да е завряла;

Ако поради някаква причина допуснете това, със сигурност ще забавите изключително много процеса и варенето на спагети ще продължи по-дълго от очакваното. Не е изключено дори да загубите апетит.

Най-вкусните спагети с кюфтета

На литър вода се добавя 1 с. л. сол. Някои домакини добавят и по една супена лъжица олио, но според доказани готвачи това не е задължително.

• Поставяне на спагетите;

Спагетите се поставят вертикално и едновременно. Малко след като ги потопите във водата, те започват да омекват и продуктът се покрива с течността.

• Следете времето за варене;

Когато поставите спагетите в тенджерата, започнете да засичате времето, което е посочено върху опаковката на продукта.

• Никога не ги дръжте в горещата вода.

Спагетите задължително се прецеждат, докато са горещи. Не бива да ги оставяте в горещата вода, защото така процесът на варене продължава и е много вероятно накрая да станат меки и неприятни за консумация.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес