Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесен начин да спасите компютъра си - почистете клавиатурата

13 април 2022, 16:24 часа

На всеки се е случвало да няма и минутка свободно време и да се налага да хапне нещо набързо докато довършва някаква работа на компютъра. За съжаление, винаги остават следи от това наше действие и не след дълго те се отразяват пагубно на техниката. За какво става дума?

Дори и стаята, в която работите, да се почиства редовно, тя не може да бъде защитена от прах. Поради това клавиатурата на компютъра и лаптопа бързо губи привлекателния си вид. Консумацията на различни хранителни продукти в близост до компютъра също замърсява до голяма степен клавиатурата.

Използването на замърсената клавиатура не е напълно безопасно, тъй като всякакви вредни бактерии могат свободно да навлизат в тялото ви. Замърсяванията се натрупват, а върху тях и всякакви вредни бактерии.

Производителите на джаджи препоръчват да използвате редовно специални антибактериални кърпички и спрейове за грижа за оборудването, но не винаги е възможно да си ги купите особено ако имате нужда от тях късно вечер или през почивните дни.

Знаете ли защо буквите на клавиатурата имат тази подредба? (ВИДЕО)

Как можете да почистите безопасно клавиатурата си?

1. Сешоар

Ако разполагате с качествен сешоар при себе си, при който можете да регулирате интензивността и температурата на въздуха, тогава клавиатурата ви винаги ще бъде чиста.

Сешоарът има почти същата степен на ефективност като сгъстения въздух, който е популярен сред компютърните специалисти.

Изберете възможно най-ниската температура с максимална мощност. Само след няколко секунди клавиатурата ще бъде съвсем чиста. Всички трохи и прашинки ще бъдат безвъзвратно изгонени от вашата клавиатура.

2. Стикери и тиксо

Предишният метод е безупречен, но работи добре само с прах и малки трохички. Понякога има нужда от премахване на някои упорити замърсявания, които са били игнорирани дълго време.

Просто трябва да прикрепите стикера с лепкавата част към желаната зона и да го премахнете след няколко секунди.

Можете да замените стикерите с обикновено тиксо, но трябва да изберете не твърде широко. Добре е да пробвате предварително дали лепне добре. Стикерите определено имат по-здраво лепило.

Добре е да внимавате и да не повредите повърхността на клавиатирата с някой по-упорит стикер. Възможно е при отлепването да се отлепи и част от повърхностното покритие. Така ще съсипете визията на компютъра или лаптопа си.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес