Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой да предположи, че ако съхраняваме картофите, заедно с цвеклото, ще се случи точно това

06 октомври 2021, 06:45 часа

Картофите са предпочитана храна в много страни по света. Този кореноплоден зеленчук не само позволява да бъде сготвен по най-различни начини, но и е полезен за организма ни. Разбира се, по-вкусни от домашните картофки няма. Знаете ли обаче как трябва да ги съхранявате, така че цяла зима да не ви се налага да купувате зеленчуци от пазара?

Ще споделим с вас едно решение, от което можете да се възползвате още сега. Благодарение на него ще можете да съхраните свежестта на картофите чак до пролетта.

Ето какво трябва да направите, ако искате картофите да са свежи до пролетта:

Най-напред ви препоръчваме да стартирате с почистването на самите картофи. Нямаме предвид обаче да ги миете под течаща вода, не и това. Вземете суха гъба и с нейна помощ опитайте да премахнете почвата, полепнала по повърхността им. Ако това ви затруднява, оставете зеленчука за известно време на слънце и след това нещата ще се случват значително по-лесно.

Полезни ли са пресните картофи за вас?

Когато почистите картофите и те вече са в готовност да заемат мястото си в контейнера, направете следното. Ако сте решили да ги подреждате в пластмасова кофа, не забравяйте да направите няколко дупки на дъното й. Така ще сте сигурни, че картофите няма да се развалят от влагата.

За да си гарантирате обаче свежи зеленчуци, които с наслада да похапвате чак до пролетта, е нужно да направите и още нещо. Вземете няколко глави цвекло и ги добавете към пластмасовия контейнер. Цвеклото ще абсорбира влагата и няма да позволи на картофите да се развалят.

Не забравяйте редовно да проветрявате помещението, където държите зеленчуците. Свежият въздух е също важен фактор за запазването на свежестта им.

Следвайте нашите препоръки и ще се убедите сами, че съхранявайки картофите, заедно с цвеклото, то зеленчуците ще са в перфектно състояние чак до пролетта.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес