Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клапи за дограма против влага и конденз – колко ефективни са всъщност?

11 декември 2021, 16:23 часа

Клапите за дограма против влага и конденз се оказват една разумна инвестиция. Те няма да успеят изцяло да елиминират проблема, но могат да го сведат до минимум. И сами знаете, че появата на капките вода, образуващи се по повърхността на прозорците, са едно изключително неприятно явление, което може да се превърне в предпоставка за мухъл и плесен в затворените помещения. За да не се стига до това, нужно е човек да мисли разумно и да се информира максимално добре.

Как да се справите със запотените прозорци през зимата

Има ли полза от клапите за дограма против влага и мухъл?

Ако човек избере да инвестира във висок клас клапи за влага и мухъл, вероятно ще извлече повече ползи от тях. Някои модели работят на принципа на диференциалното налягане и осигуряват правилното количество свеж въздух в помещенията.

Те намаляват значително образуването на конденз, но не са достатъчни, за да се справим изцяло с този проблем.

Много е важно човек редовно да проветрява помещенията. Препоръчително е всеки ден прозорците да се отварят широко за 15 минути, а дори и повече. Факт е, че топлината ще напусне дома ни, но редовното проветряване възпрепятства образуването на конденз.

Винаги избирайте качествени дограми. Клапите за дограма против влага и конденз са допълнително средство за решението на този проблем.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес