Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Капанът за комари, който слага КРАЙ на неприятелите

14 юли 2023, 08:09 часа

Вече осезаемо усещаме присъствието на комарите около нас. Тяхното жужене може да ни изкара от равновесие, да не говорим за ухапванията по цялото тяло.

Днес ще споделим за един много ефективен капан за комари, за чиято направа са нужни единствено натурални средства.

Как да си направите най-лесния и бърз капан за комари?

Това наистина е най-лесният капан за комари. Само с една бутилка, пълна със специална течност, ще сложите край на нашествията. Хубавото е, че липсват всякакви вредни съставки, които се изпаряват и по този начин замърсяват въздуха.

Доматите в градината отблъскват комарите. Наистина ли е вярно?

Почти сигурно е, че съставките са част от домакинството ви. Дори и да не е така, те са лесно достъпни и няма да се затрудните в откриването им

Ето и какво ви е нужно за този капан:

  • 1 чаша топла вода;
  • 1/4 чаша кафява захар;
  • 1 ч.л. Суха мая;
  • Пластмасова бутилка от 2 литра.

Начин на приготвяне на капана:

Както казахме и по-рано, този капан е много лесен за приготвяне. Горната част на бутилката се отрязва и се поставя като обърната фуния в долната част.

Налива се горещата вода и се добавя захарта. Бърка се, докато захарта не се разтвори напълно. Когато сместа е по-хладка, се добавя маята. Двете части на бутилката се облепват с тиксо или друг материал, за да се захванат здраво помежду си.

Капанът е добре да се увие във вестник, тъй като комарите предпочитат тъмните места.

Добре е няколко такива капана да се поставят на местата, където има най-много комари. Съвсем скоро ще ви направи впечатление, че броят им драстично е намалял.

Как действа капанът?

Маята отделя въглероден диоксид, който привлича комарите. Те ще влязат в капана и когато се опитат да излязат, опитите им ще са блокирани. Малко по-късно насекомите ще се изморят, ще паднат на дъното и ще умрат.

Този капан е напълно безопасен за хората и успешно се справят с досадните насекоми.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес