Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

26 април 2024, 08:08 часа

Може да изглежда лесно да отделите черупките на яйцата от белтъците на варено яйце. Всъщност, не винаги е възможно да направите това внимателно. Понякога се отделя много лошо и заедно с белтъка. Яйцето изглежда зле, белтъкът изглежда наръфан и е неприемливо да бъдат сложени така изглеждащи яйцата н масата, особено, ако има гости.

За щастие, има няколко метода за почистване на яйчени черупки, за които можете да прочетете в интернет.

Един от най-ефективните методи е използването на обикновена чаша вода. Този начин определено е бърз, лесен и прост. Този метод ще бъде описан подробно в следващите редове на материала:

Още: Не изхвърляйте черупките от яйца - ето как може да се "консумират"!

  1. За този метод на почистване на яйчената черупка ще ви трябва чаша чешмяна вода и варено яйце. Това няма да отнеме много време, но резултатът просто ще ви изненада. Яйцата трябва да се сварят добре предварително.
  2. След като подготвите всичко необходимо, можете да се заемете с почистването. Трябва да вземете чаша вода и да поставите вареното яйце в нея.
  3. След това чашата се взема в една ръка, покрива се с другата ръка отгоре и започва да се разклаща.
  4. За да се предотврати пръскането на водата в различни посоки, всички манипулации трябва да се извършват над вана или мивка. Най-добре в банята.
  5. Чашата трябва да се разклаща в продължение на 3-4 минути. През това време черупката ще отслабне, ще се напука и просто ще се плъзне от белтъка.
  6. Ако всичко е направено правилно, тя ще слезе от яйцето почти без остатък, оставяйки белтъка чист, непокътнат и напълно гладък.
  7. След като извадите яйцето, трябва да го изплакнете обилно под струя чешмяна вода. Това ще помогне да се отървете от миниатюрните парченца от черупката, които може да са останали по повърхността на белтъка в малки количества.

Описаният подход няма да ви затрудни и ще можете да се представите подобаващо пред гостите или семейството, когато сервирате варените яйца на масата.

6 необичайни употреби на черупките от яйца в домакинството

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес