Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се справим с махмурлука за броени минути?

11 август 2023, 15:00 часа

Студен компрес

Ледът, увит в кърпа или просто мокра кърпа, ще ви помогне да се отървете от махмурлука. Процедурата допринася за стесняване на кръвоносните съдове на мозъка. Което дава значително облекчение.

Вземете вана или душ

Важно: посещението на баня или сауна с алкохолно отравяне е противопоказано. Излагането на горещ въздух е полезно след като функционирането на тялото на пациента е напълно възстановено.

В случай на отравяне тялото премахва токсините с всички налични средства. Включително и по-късно. Ето защо е необходимо да измиете всичко, което вече се е отделило от кожата. В допълнение, топлата вода ще увеличи притока на кръв в съдовете. Това ще позволи:

Какво да правим при махмурлук - бульон Трезве или шоколад?

- по-бърза оксигенация на вътрешните органи, включително мозъка;

- премахване на излишната течност от тъканите, което означава премахване на подуване от лицето, ръцете, краката;

- увеличаване на изпотяването и елиминирането на токсините през отворените пори на кожата;

- ускоряват метаболитните процеси в организма.

Душът също е чудесен начин бързо да се ободрите от махмурлука. Под въздействието на водата нервните импулси в големи количества идват от повърхността на тялото към мозъка, активирайки неговата дейност.

Важно: температурата на водата трябва да е малко по-топла от тялото и да не причинява дори най-малък дискомфорт. Прекалено студената или гореща вана може да предизвика вазоспазъм и в резултат на това рязко повишаване на кръвното налягане.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес