Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да разберете дали вашите сребърни бижута са истински

04 декември 2020, 12:55 часа

От незапомнени времена хората са купували предмети от благородни метали, било то сребърни бижута или монети. Преди години хората са ги купували от бижутерите, на които са се доверявали, но с появата на технологиите започват да купуват сребърни бижута онлайн, един от най-добрите сайтове е Capino.bg Няма абсолютно никакви проблеми при закупуването на им онлайн, тъй като много онлайн магазини имат са с високо доверие сред потребителите и не правят компромиси с качеството. Най-важната подробност за покупката е автентичността. За да проверите дали вашата покупка е от благородният метал, можете да използвате няколко от следните методи:

Проверка с магнит

Магнитният тест е един от най-простите методи за тестване на чистотата на сребърни бижута. Благородните метали не се привличат от магнит, освен ако не се смесени с желязо, никел или кобалт. Просто поставете магнит до детайла и веднага ще разпознаете автентичността му, ако той се прилепи до магнита означава, че или съдържа стоманен елемент или просто не е от благороден метал.

Печат 925

Capino.bg споделя, че автентичните сребърни бижута имат изкована марка с пробата, в най-често срещаните случай това е проба 925. Тази марка е стандартната марка по целия свят. Независимо дали купувате сребърни бижута онлайн или офлайн, те ще бъдат щамповани върху всички автентични накети. Ако то не е маркирано с 925 това най-вероятно означава, че не е сребърно или е прекалено мъничко. Имайте предвид, че модерните технологии позволяват да се маркира пробата 925 с миниатюрни размери и е вероятно да не може да се види с просто око и да е необходимо да се използва лупа.

Избледняване на цвета

Ако вашите сребърни бижута избледнеят или се обезцветят и в същото време не могат да върнат първоначалния си вид, Capino споделя, че това най-вероятно означава, че имате фалшификат. Истинското и чисто сребро също ще ерозира, но след полиране ще бъде върнато в първоначалния си вид. Възможно е да потъмнее да промени цвета си или дори да не е толкова блестящо, но след като се измие, почисти и полира то трябва отново да изглежда като чисто ново и отново да блестящо и сияещо.

Докосване и усещане

Можете също така да прецените автентичността на среброто бижу, просто като го огледате. То е меко и огъващо се, така че ако металът е твърд и здрав, това не е сребро. За това се доверявайте само на сигурните и по-добри онлайн магазини, не винаги е важно цената да е най-ниска, но за Capino.bg е важно качеството винаги да е най-високо.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес