Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да изгладим дрехите си, без да се налага да ползваме ЮТИЯ

15 април 2022, 15:07 часа

Гладенето със сигурност не е едно от любимите задължения на домакините. За съжаление в ежедневието ни често пъти се налага да боравим с ютия, благодарение на която можем да преведем облеклото си в перфектен вид.

В случай, че сте попаднали в ситуация, в която не ви се намира ютия под ръка, добре би било да знаете няколко хитрини, с които лесно можете да излезете от положението, в което се намирате.

Първото и най-важно нещо е сушенето. От него зависи до каква степен всъщност ще са намачкани дрехите ни.

Бързи и лесни домакински трикове за пране и гладене

Когато изперете дрехите и ги извадите от пералнята, не ги изстисквайте допълнително. От вас се изисква да ги поставите на закачалка и да ги разтеглите много внимателно, така че да няма намачкани краища.

Как да гладим без ютия?

Гладенето чрез натиск е поредният работещ метод. Тук може да включите и въображението си. Нужен ви е тежък предмет, с който да притиснете дрехата. Колкото по-продължително време я пристискате, толкова по-гладка ще става. Ако навлажните тъканта, ефектът ще е още по-добър.

Изглаждащият разтвор също върши чудесна работа. За да го приготвите, се нуждаете от оцет, вода, препарат за изглаждане на бельо и спрей бутилка. Смесете равни количества от всички продукти и разклатете бутилката. След това чрез впръскване, навлажнете дрехата с препарата и оставете да изсъхне. Не се тревожете, петна няма да останат.

Как по-бързо и ефикасно да гладим дрехите!

Ако искате да изгладите по-фина дреха и не разполагате с ютия, може да пробвате следното. Сложете чайник или тенджера с вода на котлона да заври. Доближете дрехата до парата. Тя ще помогне за премахването на леките гънки.

Пуловерите могат много лесно да се изгладят с помощта на влажна хавлия. Поставете влажната хавлия, а върху нея разгънете пуловера. Няколко часа по-късно той вече ще е гладък.

Опитайте и сами ще се уверите, че всички тези методи работят безотказно!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес