Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как да изчистите остатъците от боя за коса по лицето

04 февруари 2021, 17:48 часа

Не е изключено и най-опитните дами да изцапат кожата си, докато се боядисват. Това са съвсем нормални неща и на всеки може да му се случи. Не бива обаче да изпадате в паника, ако забележите следи от пигментиращото средство.

Почистване на лицето в домашни условия

Съществуват няколко ефикасни метода, с помощта на които лесно и бързо да премахнете боята, без да е нужно онова досадно търкане пред огледалото, отнемащо часове.

Ще споделим за една хитринка, която ще помогне да предотвратите появата на петната, вместо това след боядисването да се заемете с отстраняването им.

Как да предотвратим появата на остатъци от боя по кожата?

Преди да стартирате с процедурата, си подгответе балсам за коса или лосион за тяло. Създайте мазна бариера между кожата и боята и така никога няма да се налага да търкате като обезумели.

Още преди самата процедура, покрийте с лосион или балсам рисковите зони и започнете с разкрасяването. По този начин не позволявате на боята да попие по кожата.

Как да се избавим от петната, ако не сме се погрижили преди това?

Ако все пак сте се натъкнали на петна по кожата на лицето, шията или ръцете, можете да се възползвате от следващите няколко трика.

Грижи за кожата на лицето през зимата

1. Препарат за миене на съдове + сода бикарбонат

Помнете, че содата има ексфолиращо действие и с нейна помощ лесно можете да отстраните всякакви замърсители по кожата си. Нужно е да си приготвите смес от равни количества препарат за миене на съдове и сода. Не е нещо неприятно, така че не ви предстои да стискате зъби. Вземете в ръка чиста гъбичка и деликатно потъркайте засегнатите зони, така че да не ги нараните.

2. Паста за зъби

Заради абразивните частици, които са част от състава на пастата за зъби, тя намира редица приложения, в това число и премахването на остатъци от боя по кожата. В този случай не се изисква нищо специално, освен да нанесете тънък слой от продукта и да изчакате, докато подейства. Ако искате по-добри и бързи резултати, използвайте паста с избелващ ефект.

3. Лакочистител

За него се знае, че успява да премахне почти всякакви петна, но въздействието му е малко по-агресивно. Ако първите два метода се справят успешно, няма причина да използвате ацетон.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес