Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерт: Тези 2 храни ще накарат тялото ви да гори калории през целия ден

05 август 2024, 17:32 часа

Ферментиралите храни са на мода напоследък заради невероятните си ползи за здравето, особено що се отнася до засилване на метаболизма и подпомагане на отслабването.

Вижте още: Учени: Вашето зрение може предсказва деменция 12 години преди диагнозата

Добавянето на тези храни към нашата диета наистина може да подобри храносмилането ни и начина, по който тялото ни усвоява хранителните вещества. Диетоложката Мишел Саари откри най-добрите ферментирали храни, които могат да ни помогнат да свалим няколко килограма по-бързо и да засилим метаболизма, пише "She Finds".

Кисело мляко

Киселото мляко е богато на пробиотици, полезни бактерии, които насърчават здрав микробиом на червата. Балансираният чревен микробиом може да подобри храносмилането, усвояването на хранителните вещества и да поддържа метаболитното здраве, като всичко това може да допринесе за загуба на тегло.

Киселото мляко е отличен източник на пробиотици. Освен това е богато на протеини, които ви помагат да сте сити. Плюс това, киселото мляко осигурява калций, който е от съществено значение за здравето на костите и е свързан с подобрено храносмилателно здраве и по-нисък риск от диабет тип 2", казва Саари.

Кефир

Кефирът е пълен с пробиотици, които помагат за поддържането на здравето на червата и подобряват храносмилането. В допълнение, високото съдържание на протеини в кефира осигурява усещане за ситост, а неговите витамини и минерали поддържат метаболитното здраве. Освен това е с ниско съдържание на калории, което го прави идеалното допълнение към нашия план за отслабване.

Вижте още: Кардиолог: Сърцето и съдовете ще са ви благодарни за тази храна

Кефирът е пълен с пробиотици, които помагат за подобряване на здравето на червата, като насърчават здравословния баланс на бактериите в микробиома на червата. Този баланс е ключов за по-бързото храносмилане и усвояване на хранителните вещества. „Кефирът също е богат на протеини, поддържа поддържането на мускулите и ситостта, което може да бъде полезно за загуба на тегло“, посочwa Саари.

Включването на ферментирали храни, като кисело мляко и кефир, в нашата диета може да бъде прост, но ефективен начин за засилване на метаболизма и подпомагане на загубата на тегло.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес