Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Други приложения на препарата за миене на чинии

05 февруари 2021, 13:37 часа

Кой въобще може да предположи, че предназначението на верото съвсем не се свежда единствено за почистването на съдове и прибори? С тази пенлива течност домакините биха могли да се отърват от вредители, да подсилят косата си и още куп положителни неща.

Той сложи веро в тоалетната чиния. Няма да повярвате какво се случи (видео)

За какво още може да ни послужи препаратът за миене на чинии:

1. Унищожаване на плевелите

Препаратът за почистване на съдовете служи активно за предотвратяване на плевелите. С него успяваме по подобаващ начин да се погрижим за околната среда, почти без никакви усилия. Нужно е да си приготвим смес, включваща 4 литра бял оцет, чаена чаша сол и една чаена лъжичка веро.

С нея успешно ще елиминираме растителните убийци, без намесата на хербициди!

2. Отървете се завинаги от мравките

Никой не обича в дома му да се наблюдават нашествия на мравки. Тези малки и беззащитни живи същества са толкова досадни, че биха могли да ни изкарат от равновесие.

Как бързо да почистим загорелите котлони само със сода

Пригответе си разтвор, включващ вода и бял оцет, в съотношение 50:50. Добавете препарат за съдове и започнете битката с мравките. Само след няколко минути няма да има и следа от неканените гости. Страхотно е, нали?!

3. Подсилете тревата на двора

Ако някой преди време ви беше казал, че с верото моравата ще е много по-богата и наситена, едва ли щяхте да му повярвате. Всеки, който пробва този метод, ще се удиви от резултатите му.

Вземете пръскачката в ръце и я напълнете до горе с вода. Прибавете 350 мл бира и същото количество обикновена кола. Към приготвената течност добавете 1 чаша веро, 1 чаша царевичен сироп и половин чаша вода за уста.

Веднъж на три седмици е напълно достатъчно да поливате тревата. Резултатът ще е главозамайващ.

4. Почистване на филтрите на климатика

Защо да купувате скъпи и вредни препарати, като можете сами да почистите до съвършенство филтрите на климатика? Трябва само да ги отстраните, да ги измиете под течаща вода с няколко капки препарат за съдове и те ще грейнат от чистота. При по упорити замърсители използвайте четка за зъби и търкайте, докато не бъдат напълно премахнати.

5. За по-красива прическа

Колкото и да не ви се вярва, верото е чудесен продукт, който ще премахне замърсяванията по скалпа и онова така неприятно омазняване. Прибавете няколко капки към измиващото средство и ще се очаровате от крайния резултат.

Косата ви ще изглежда много по-чиста, здрава, енергична и жизнена!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес