Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домашният репелент против КЪРЛЕЖИ, който наистина действа

16 май 2022, 13:14 часа

Вече сме в сезона на кърлежите и това успява да плаши всеки, най-вече семействата с малки деца и домашни любимци. Кръвопийците могат да бъдат видени не само по тревата, но и по дърветата. Колкото и да се пазим от тях, често пъти се случва защитата ни да не е пълноценна.

По аптеките се предлагат най-различни репеленти, но повечето от тях са пълни с химия. Родителите избягват да пръскат и мажат най-малките с тях. Предпочитат използването на натурални средства, чието действие е едно и също с тези, закупени от специализираните магазини и аптеки.

Ще ви издадем рецептата за един домашен репелент, способен да ви дари със спокойствие през летните месеци. Този лосион ще прогони тревожността ви и излетите сред природата няма да се превръщат във фиаско.

Три са основните съставки, влизащи в направата на домашния репелент. Става въпрос за чесън, кедър и здравец.

Етеричните масла, които карат КЪРЛЕЖИТЕ да стоят далеч от вас

Ето и подробен списък с продуктите:

• 100 мл. дестилирана вода;

• 30 мл. алкохол;

• 30 капки етерично масло от кедър;

• 30 капки етерично масло от здравец;

• 10 капки етерично масло от чесън.

Начин на приготвяне:

Пригответе си бутилка с пулверизатор. Най-напред излейте алкохола. След това прибавете етеричните масла и разклатете добре. Накрая добавете и дестилираната вода и отново разклатете. Спреят е готов за употреба. Той е подходящ за ползване от възрастни, домашни любимци и деца над 2 години. Не е желателно да пръскате с него най-малките, защото е възможно етеричните масла да причинят дразнене, изразяващо се в зачервяване.

Спреят може да се ползва както директно върху кожата, така и върху дрехи, обувки и други повърхности.

Ако вадите КЪРЛЕЖ, никога не правете ТОВА. Може да е опасно!

Най-хубавото е, че етеричните масла, които се съдържат в него, успяват да държат не само кърлежите на разстояние от вас, но и всички останали насекоми, причиняващи дискомфорт и пренасящи зарази – комари, бълхи и други.

Пригответе го и сами се уверете в действието му!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес