Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако ви ужили пчела, НЕЗАБАВНО се намажете с тази подправка

03 септември 2021, 22:35 часа

От нашите баби знаем редица рецепти, които могат да ни спасят от ухапванията на всякакви насекоми, включително пчели, оси, паяци и каквото друго се сетите. Със сигурност ще са ви полезни и днес, макар че в аптеките се продават всевъзможни мазила и репеленти, чиято цел е да предпазват от ухапвания.

Ще ви споделим за един продукт, благодарение на който ще можете почти на секундата да успокоите мястото, където пчела ви е ужилила. Освен, че няма да изпитвате болка и сърбеж, не ще се получи и отток.

Компрес с бял оцет ще успокои мястото на ужилването от пчела.

Този компрес може да се направи както с бял, така и с ябълков оцет. Концентрацията на ябълковата киселина изключително много успокоява, независимо от какво насекомо сте били ухапани.

Същото действие има и лимонът. Ако не ви се намира оцет под ръка, можете просто да поставите резен лимон върху ухапаното място и да го превържете с парче плат или бинт.

Ако сте алергични към ухапване от насекоми, спазвайте златни правила

Ще споделим и за още едно натурално средство, а именно чесънът. Съветът ни е да разрежете скилидката на две и със сърцевината да втривате мястото, където е ухапването.

Ако изпаднете в ситуация, в която не разполагате с никакво специализирано мазило или спрей, задължително опитайте някой от тези методи и веднага ще усетите успокояващия им ефект.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес