Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако сте диабетик, задължително правете това, преди да се качите в самолета

24 август 2021, 13:44 часа

Ако копнеете да смените обстановката, да се откъснете от рутината и да се потопите в нови и вълнуващи преживявания, то полетите със самолет ще допринесат всичко това да се случи. Макар диабетът да ви придружава навсякъде, където сте и вие, той не бива да се превръща в пречка да посетите местата, които най-много желаете да видите.

Не казваме, че човек винаги успява да контролира диабета, но все пак би могъл да демонстрира повече гъвкавост, както и да предвиди различни ситуации.

Ето какво да направим, ако сме диабетици и ни предстои да летим със самолет:

• Направете си нужните изследвания

За предпочитане е да си направите изследванията непосредствено преди самото пътуване. Така ще имате много точни резултати и няма през цялото време да се тревожите за кръвната си захар и нейните стойности.

• Носете си храна

Макар в самолета да предлагат храна, няма да ви коства кой знае какво, ако се подготвите и носите някаква междинна закуска със себе си. Все пак няма как да сме сигурни дали полетът ще закъснее или от авио компанията не ще бъдат достатъчно организирани.

• Планирайте пътуването си предварително

Още едно нещо, което диабетиците е добре да направят. Не чакайте последния момент да се заемете с организационната част. Планирайте качването на самолета седмица – две по-рано, за да можете да отреагирате и да се подготвите за всичко останало.

Не ги пренебрегвайте: 9 ранни симптома на диабет

• Направете си пътническа застраховка

Това е едно от най-важните неща, за които да помислите. Направете си пътническа застраховка, която да покрива диабет.

Обикаляйте света и се радвайте на живота. Подарявайте си емоции, усмивки, вълнения и преживявания. Те умеят да топлят в продължение на години.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес