Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате да се предпазите от стършели и оси, веднага пригответе тази течност

13 юни 2022, 11:56 часа

Осите и стършелите са от едрите насекоми, чиито ухапвания са способни да причинят много силна болка, придружена от зачервяване и подуване. Тези насекоми са изключително опасни за деца и възрастни, които са алергични от ухапванията им. Затова е добре да си приготвите капани и да не допускате летящите нападатели в близост до вас.

Как сами да си направите капани срещу стършели и оси?

За да се предпазите пълноценно от стършели и оси, е нужно да използвате пластмасова бутилка, чието гърло е достатъчно широко. На капачката се прави дупка, през която насекомите да могат да влязат в бутилката.

Напитката, която ще държи КОМАРИТЕ далеч от дома ни

Съдържанието на бутилката трябва да включва вода, захар, мед или други сладки течности, от които стършелите и осите биват привличани. Така насекомите ще попаднат в капана и няма да могат да излязат от него.

Може да направите още един капан, който е също толкова ефективен. Пригответе разтвор от сапунена вода и го прелейте в няколко подходящи купи. За предпочитане е те да бъдат в близост до входната врата или прозорците.

Имайте предвид, че стършелите и осите често влизат в битки помежду си, по време на които не се задържат във въздуха. Попадайки в течността от сапун, те ще потънат и ще се удавят. Това се дължи на промяната на повърхностното напрежение на водата, до което води сапунът.

Ако се страхувате от стършели и оси и ухапванията им могат да ви причинят алергия, не забравяйте да приготвите някой от тези капани. Те доказано действат и ще ви предпазят от летящите нападатели!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес